Normarea muncii


Înapoi la lista de comentarii


Comentariu:
Oare când se vor auzi toate cele spuse de tine şi de alţii acolo unde trebuie… la factorii de decizie? Chiar nu ştiu. La Jud. Cluj nici nu vrei sã ştii cât de încãrcate sunt completele şi cum funcţionãm doar 30 de oameni din cele 36 de posturi, etc. Când se vor rezolva aceste aspecte ale muncii încãrcate a judecãtorilor care lucreazã pânã seara la 22 şi în weekend şi pe acasã, atunci poate vom avea o justiţie europeanã... pânã atunci noroc cu pasiunea pentru profesie, a mea şi a altora, cã altfel...

Rãspuns:
În acest moment CSM-ul şi-a asumat nişte responsabilitãţi legate de încãrcãtura maximã pentru judecãtorii din instanţe în anul 2010. Aceastã responsabilitate a CSM s-a nãscut în legãtura cu contextul actual:

Alocaţiile anuale bugetare în aceastã perioadã sunt scãzute şi astfel rãspunderea guvernului pentru o justiţie eficientã este slãbita. În aceste condiţii comunitatea profesionalã a judecãtorilor devine vulnerabilã şi poate fi expusã abuzurilor dacã nu intervenim cu iniţiative din domeniul responsabilitãţii sociale a conducerii sistemului de justiţie. Acest program este unul de responsabilitate socialã, se referã la îmbunãtãţirea condiţiilor de muncã, folosirea mai bunã a resurselor umane. Implementarea lui corectã, împreunã cu alte programe derulate de CSM, poate garanta o calitate constantã a actului de justiţie pentru anul 2010. Rog colegiile de conducere sã-şi asume responsabilitatea implementãrii acestui proiect. (Am aflat cã la unele judecãtorii acest program este ignorat deocamdatã, nu ştiu dacã acest fapt este corelat cu acela cã unele tribunale nu şi-au trimis niciun om la şedinţa de implementare a proiectului).

Prima evaluare a proiectului (adicã primele date pe care trebuie sã le furnizeze preşedinţii de instanţe referitoare la modul în care au gândit implementarea proiectului în mod concret, felul în care au previzionat repartizarea punctelor de încãrcare precum şi felul în care au echilibrat volumul de muncã între judecãtori) o vom face în cursul lunii aprilie, dupã primele trei luni.

Înapoi la lista de comentariiAcest Website este proprietatea doamnei Alexandrina Rãdulescu, Judecãtor, membru ales cu Activitate Permanentã al Consiliului Superior al Magistraturii din România (CSM), în perioada Ianuarie 2005 - Noiembrie 2010