ComentariiComentarii opinie plen 13 dec 2007
Opinie divergentã privind validarea rezultatelor concursului pentru numirea în funcţii de conducere a judecãtorilor, desfãşurat în perioada 28 octombrie 25 noiembrie 2007.


E. V.:
Din pãcate în România, instituţia conflictului de interese este, de regulã, ignoratã. Halucinant este faptul cã, dacã pentru funcţionarii publici existã o reglementare în Legea 161/2003, pentru magistraţi nu gãsim norme nici în lege, nici în regulamente, nici în codul deontologic cu privire la conflictul de interese.

C. C.:
Credeai cã în urmã cu ceva ani, când am semnalat prima datã cã modul de organizare al concursului nu e tocmai în regulã, minţeam? Ce se mai poate face oare?

Judecãtor Horaţius Dumbravã - Curtea de Apel Tg. Mureş:
Felicitari pentru opinie.
Pentru o ţarã Europeanã nu se poate spune cã aţi avut curaj, ci, ca un judecãtor normal într-o ţarã normalã are o opinie fireascã şi de bun simţ (dreptul, la urma urmei, înseamnã firesc şi bun simţ, dincolo de interpretãri seci de articole de lege). Dar cum România este departe de a fi o ţarã Europeanã şi cum anormalitatea şi nefirescul dicteaza viaţa societala din România, într-adevãr aţi avut curaj.

Înapoi la Opinii şedinţã Plen


Acest Website este proprietatea doamnei Alexandrina Rãdulescu, Judecãtor, membru ales cu Activitate Permanentã al Consiliului Superior al Magistraturii din România (CSM), în perioada Ianuarie 2005 - Noiembrie 2010